Nieuwe fietsbrug Wilhelminakanaal Best Peter Marijnissen

Nieuwe fietsbrug geplaatst over Wilhelminakanaal bij Best

Ruim twee jaar nadat de oude houten fietsbrug instortte, is een nieuwe brug geplaatst over het Wilhelminakanaal bij Best.

De houten fietsbrug over het Wilhelminakanaal tussen de Terraweg en NCB-weg is eind 2018 ingestort.Twee maanden eerder besloot gemeente Best de houten brug af te sluiten, omdat uit inspectie bleek dat hij niet meer aan de veiligheidseisen voldeed.  

Daarna is in 2019 een onderzoek gestart naar een geschikte locatie. Daarbij bleek dat een andere plek geschikter was. "Er is gekeken of de locatie waar de brug lag nog aansluit bij de omgeving", laat een woordvoerder weten. "We hebben de brug nu meer naar links op de kaart richting de snelweg geplaatst. Dan komt in het verlengde van de Ekkersweijer en sluit het beter aan op de bestaande Slowlane."

Verder is het een veiligere verbinding voor de fietsers die bijvoorbeeld willen recreëren in natuurgebieden, zoals Het Groene Woud. Ook voor bezoekers van Aquabest die op de fiets komen is deze oplossing de meest veilige keuze, denkt de gemeente.

Oorspronkelijk zou de nieuwe brug al eind vorig jaar geplaatst worden. Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. De brug moet nog netjes aangesloten worden op het wegdek. Vermoedelijk kan de burg al op korte termijn in gebruik genomen worden.

Laat je reactie achter