advertentie Banner Siteli

Studio040

Nieuwe dienstregeling 'funest' voor bewoners Blixembosch

De inwoners van de Eindhovense wijk Blixembosch zijn niet te spreken over de aankomende nieuwe busdienstregeling.

Dat concludeert het CDA Eindhoven uit een eigen peiling. Vanaf 15 december 2019 komt er een nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer.

Inwoners van Blixembosch-Oost zijn er blij mee, omdat buslijn 2 voortaan zes keer per uur in de spits rijdt, in plaats van de huidige vier keer. De inwoners van midden Blixembosch en Blixembosch-West komen er slechter vanaf. Zij zijn dan ook niet te spreken over de wijzigingen, aldus het CDA. De coalitiepartij heeft om opheldering gevraagd bij het stadsbestuur.

Minder bussen
Buslijn 2 rijdt momenteel nog door Blixembosch-West. Er is besloten om deze buslijn op te knippen en een andere buslijn, lijn 3, door Blixembosch-West te laten rijden. Deze buslijn rijdt echter minder vaak dan de huidige. De frequentie gaat van vier keer naar twee keer per uur. ‘s Avonds gaat deze lijn naar slechts één keer per uur.

Overgeslagen haltes

Inwoners zijn daarnaast bezorgd dat de bushaltes in midden Blixembosch, Ouverture en Granaat, niet meer gebruikt worden door de bussen. Dat terwijl veel mensen gebruik maakten van deze bushaltes, waaronder een groot deel senioren die in het seniorencomplex aan de Ouverture wonen. Zij moeten nu veel langer lopen naar een bushalte. Heel midden Blixembosch heeft nu ook geen opstapplek.

Laat je reactie achter