Nieuwe coronaregels: in café Ons Hoekske spreken ze er alvast schande van

Stamgasten, restauranteigenaren en kroegbazen: allemaal zijn ze ongerust wat het nieuwe pakket aan corona maatregelen gaat aanrichten in de horeca.

Stamgasten in café Ons Hoekske aan de Pastoriestraat beseffen dat dit wel eens de laatste uurtjes zouden kunnen zijn in hun favoriete kroeg. Ze gaan er vanuit dat er later op de avond nieuwe, strengere maatregelen van kracht worden die de horeca nog verder beperken. "Wij hebben begrepen dat vanavond om zeven uur de nieuwe richtlijnen komen en dat we moeten sluiten, en dat vinden we een beetje belachelijk" zegt barvrouw Bea. "We hebben een buurtcafeetje, we zitten altijd met hetzelfde publiek. Dus ja, voor heel veel mensen valt er iets weg."

Ook vijftien kilometer verderop in Mierlo zijn horeca-ondernemers ongerust over de nieuwe regels. Die komen nog eens bóvenop de misère die de afgelopen maanden al is aangericht. "We hopen natuurlijk dat er geen zaken om gaan vallen, zegt René Bunders van de organisatie Horeca Dommeldal. Deze club ondersteunt horeca-ondernemers in Mierlo en helpt ze om om te gaan met alle richtlijnen.

De eigenaresse van het uitbundig gedecoreerde restaurant Taverna Nikos in Mierlo hoopt dat het mee zal vallen met de nieuwe regels. "We hebben altijd de bezorgingen nog. Mensen hebben de afgelopen maanden nog best regelmatig eten besteld, als we dat kunnen volhouden hoeft het niet dramatisch af te lopen." Dan gaat ze er wel vanuit dat niet de keuken ook nog eens dicht moet. Want als dat het geval is valt het scenario nog zwarter uit. "Dan hebben we echt een probleem. Want dan komt er niks meer binnen..." 

Laat je reactie achter