Burgemeester Van Bree op ijsbaan in Geldrop Studio040 / Michiel Bosgra

Nieuwe burgemeester Geldrop-Mierlo nu al druk met zware criminaliteit

Jos van Bree is al intensief bezig met de aanpak van zware criminaliteit, zei hij zondag bij de nieuwjaarsbijeenkomst van Geldrop-Mierlo op de ijsbaan.

Hij nog maar net begonnen als burgemeester, maar zit al midden in de problematiek van de zware criminaliteit. Als burgemeester is Van Bree onderdeel van allerlei overleggen in de regio rond de bestrijding van criminaliteit en ondermijning. In zijn eigen gemeente is hij daarnaast verantwoordelijk voor beslissingen rond het zogenoemde "Damocles-beleid", waarbij panden waar drugs worden gevonden, bijna altijd voor enige tijd worden gesloten.

Tegenover Studio040 blikte hij terug op zijn eerste weken als burgemeester:

Van Bree herhaalde verder dat hij de komende tijd wil kennismaken met organisaties en verenigingen in Geldrop-Mierlo. Wat hem betreft komen alle soorten organisaties daarvoor in aanmerking. Ook bij de ijsbaan van Geldrop Wintersfeer zocht hij al direct contact met inwoners. Aan kinderen deelde hij waardebonnen uit voor een gratis oliebol.

Overleden raadslid
In zijn nieuwjaarstoespraak stond de burgemeester ook stil bij voormalig VVD-raadslid Juliette Kuipéri-Meesters (50) die afgelopen vrijdag overleed. Zij zat tot afgelopen zomer zo'n vijf jaar in de gemeenteraad. Ze legde haar functie neer vanwege haar slechte gezondheid. Van Bree herinnerde haar als "direct, duidelijk en gedreven" en prees haar grote betrokkenheid bij het sociaal domein.

Laat je reactie achter