Nieuwe behandeling extreem overgewicht

Voor patiënten die de meest vergaande vorm van obesitas hebben, start het Máxima Medisch Centrum een nieuwe behandeling.
Bij de nieuwe behandeling wordt gewerkt met een combinatie van een maagband en een gastic bypass waarbij de dunne darm wordt ingekort. Normaal gesproken wordt bij extreem overgewicht vaak gekozen voor een combinatie van een maagverkleining en een gastric bypass.

Volgens het MMC is met de nieuwe aanpak meer gewichtsverlies mogelijk. “Bij deze groep patiënten zien we regelmatig dat zij onvoldoende gewicht verliezen en weer aankomen in gewicht. De banded bypass kan hier een oplossing voor zijn. Dat is wat we nu onderzoeken”, vertelt Marleen Romeijn, arts-onderzoeker obesitaschirurgie.

De combinatie van een maagband en gastric bypass wordt al vaker toegepast. Nieuw is dat deze nu in één operatie tegelijk kunnen worden toegepast. De eerste ingrepen met deze techniek hebben inmiddels plaatsgevonden.

De nieuwe aanpak is beschikbaar voor patiënten met een BMI van meer dan 50. De operatie is nog niet standaard: voorlopig wordt onderzocht of de resultaten inderdaad beter zijn dan met de reguliere operatie.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen