advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Carnaval 2020: Ameezing Carnaval X

Een nieuw evenement in Eindhoven: Ameezing Carnaval X. Dat klinkt bekend: de twee grootste succesnummers van het Lampegats Gemengd Mannenkoor worden met elkaar gecombineerd.

Het Lampegats Gemengd Mannenkoor beleeft dit carnavalsseizoen zijn 22e editie, een jubileumjaar dus. "Uit onderzoek blijkt dat we bij het publiek het best bekend zijn door 'Ameezing'", vertelt Stan van Vegchel van het Gemengd Mannenkoor. Toch zijn er de afgelopen jaren ook andere evenementen bedacht. "Om te zeggen dat die zijn mislukt is te groot, maar het was ook niet wat we er van hadden gehoopt." Zo was er het Gehaktbal , "tegenvallend", vond Van Vegchel. En de laatste jaren werd 'Ik hou van Lampegat' georganiseerd. "Vorig jaar stond de tent helemaal vol, maar dat waren bijna allemaal gewone carnavalsvierders. Die bij wijze van spreken niet in de gaten hadden dat we er een evenement hadden georganiseerd. Onze eigen leden pasten er niet eens meer bij."

Dus moest het roer om, vonden ze bij het Lampegats Gemengd Mannenekoor. Een nieuw evenement, gebaseerd op oude succesformules. Het is een op zichzelf staand evenement, maar het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend festijn wordt. Met elk jaar een ander thema. Deze eerste editie staat in het teken van het Songfestival. "Er zijn zes landen vertegenwoordigd, en mensen kopen een kaartje voor een bepaald land. Het is de bedoeling dat ze ook uitgedost in die kleuren of kleding naar Ameezing Carnaval X komen. Net als bij de Musical Carnaval X eigenlijk." Ieder land heeft vier liedjes. "Want uiteindelijk gaat het natuurlijk om lekker zingen. Dat zal bij ons altijd zo blijven."

De eerste editie van Ameezing Carnaval X wordt gehouden op vrijdag 21 februari, bij hotel Van der Valk in Eindhoven. De organisatie hoopt op zo'n 600 bezoekers.

Laat je reactie achter