Studio040 / Pleun Wolters

Niet het geld maar de sfeer is belangrijk voor de straatmuzikanten

De Eindhovense straatmuzikanten Theo en Michiel hebben te maken met een flinke omzetdaling, maar thuis blijven zitten komt niet in hun hoofden op.

Theo Vuurden reist met zijn gitaar en zijn hond Paco het hele land door om te spelen op straat. Hij merkt heel duidelijk dat het winkelend publiek voor een groot deel wegblijft: er liggen maar een paar munten in zijn gitaarkoffer. De omzetdaling is zo'n tachtig procent, schat hij. Ook zijn collega Michiel Walter heeft het, wat inkomsten betreft, hard te halen. Voor corona overwoog hij om zijn parttime baan op te zeggen omdat het spelen op straat behoorlijk goed verdiende. Maar nu heeft hij de functie als postbezorger hard nodig om verzekerd te zijn van een stabiele financiele situatie. 

De twee Eindhovense muzikanten spelen gewoon door, ook al blijven de mensen nog wel even weg uit de binnenstad. Geld is voor allebei niet het belangrijkste. Een leuke sfeer op straat brengen wel. Walter: "Als ik een glimlach op het gezicht van de mensen kan toveren, dan is voor mij de dag al geslaagd en ben ik gelukkig."

Laat je reactie achter