Niet-gebruikte PSV-shirts worden operatiehemden

PSV heeft voetbalshirts geschonken aan de kinderafdelingen van de vier grote ziekenhuizen in de regio. In de ziekenhuizen gaat de shirts met een lichte aanpassing dienstdoen als operatiehemd.
PSV en partners van hoofdsponsor Brainport Eindhoven hadden de shirts over door het vroegtijdig einde van het voetbalseizoen. Daarom werd besloten de shirt cadeau te doen aan de kinderafdeling van de ziekenhuizen.

“Het is belangrijk dat kinderen die hier binnen komen voor een ingreep zich ontspannen voelen. Zo’n shirt kan ze helpen om zich wat zelfverzekerder te voelen op het moment dat ze naar een operatiekamer gaan”, aldus Sandra, verpleegkundige in het Maxima Medisch Centrum.

Om de shirts als operatiehemden te kunnen gebruiken zijn ze van de achterkant open gemaakt en voorzien van een koord om het open en dicht te kunnen maken. Bovendien zijn de voetbalshirts goed schoon te maken waardoor ze meerdere keren gebruikt kunnen worden.  

De shirts werden gedoneerd aan het Maxima Medisch Centrum, het St. Anna Ziekenhuis, het Catharina Ziekenhuis en het Helmond Elkerliek Ziekenhuis
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen