advertentie Banner Profile Mekkes

Nick Bookelaar

NatLab vult zomer met 33 buitenfilms

Filmhuis NatLab pakt vanaf 4 juli ook buiten de draad weer op met haar traditionele Buitenfilm-programma. Tot eind augustus kunnen iedere woensdag tot en met zaterdag maximaal honderd mensen terecht op een coronaproof terras op de binnenplaats.

Die plek bood in normale tijden plaats aan zeker duizend bezoekers, maar dat aantal is dit jaar vanwege de rivm-richtlijnen onhaalbaar.

Elke dag een ander thema
Het weekprogramma van de 'Buitenfilm Limited Edition' verloopt volgens een thematisch patroon: de woensdagen zijn gereserveerd voor een Franstalige film, donderdag is première-avond, op vrijdagen krijgt het publiek een muziekfilm voorgeschoteld en de zaterdag wordt vrijgemaakt voor filmklassiekers als 'Jaws', 'The Breakfast Club' en 'Gladiator'. Zaterdag 4 juli wordt afgetrapt met de romantische comedy 'Notting Hill'. 

70 tickets in voorverkoop
NatLab doet voor iedere avond zeventig tickets in de voorverkoop. Bij slecht weer kunnen de kopers daarvan de film binnen bekijken. Bij voorspeld goed weer gaan er op de dag zelf nog eens dertig extra kaartjes in de verkoop. Dat kondigt het filmtheater in dat geval vóór 17 uur aan via haar social media-kanalen. Het filmprogramma van de buitenfilmcyclus is te zien op de website van het NatLab.

Ook filmhuis Lab1 organiseert dit jaar buitenfilms op het campina-terrein aan het Eindhovens Kanaal. Het programma daarvan is nog niet bekend.

Laat je reactie achter