Studio040 | Alain Heeren

Na vleermuizen nu ook supers die dwarsliggen bij sloop Wielewaal

Twee supermarkten hebben bezwaar aangetekend tegen de sloop van de Wielewaal in Geldrop. Daardoor kan het nog wel even gaan duren voordat het pand, dat veel bewoners een doorn in het oog is, tegen de vlakte gaat.

De Aldi en de Jumbo willen met de juridische procedure voorkomen dat hun marktaandeel in Geldrop-Mierlo steeds verder slinkt. Op dit moment zijn er acht supermarkten in de gemeente; als de Lidl naar een nieuwe locatie in de Wielewaal vertrekt zou in de oude winkel wel eens een nieuwe kunnen komen. En daar willen de twee een stokje voor steken.

De VVD wil dat de gemeente gaat praten met de twee dwarsliggers. Maar volgens wethouder Jeucken gebeurt dat al lang, en zijn de vooruitzichten 'best positief'. Doel is om de juridische procedure van tafel te krijgen en zo te voorkomen dat de sloop pas kan plaatsvinden na de uitspraak. 

Het wordt nog spannend wie er voor de meeste vertraging gaat zorgen, want de vleermuizen zijn ook nog in de race. In het pand zijn uitwerpselen van de beschermde zoogdieren aangetroffen, en naar alle waarschijnlijkheid moet er in Geldrop een protocol worden gevolgd om de beesten een ander leefgebied aan te bieden. Vleermuizen zijn overigens beschermd omdat ze zeer nuttig zijn voor het ecosysteem. Eén beestje eet per seizoen een hele kruikwagen muggen en andere insecten op. 

Laat je reactie achter