advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Na 36 jaar verkoopt 'Annil' haar laatste boeketje

Na 36 jaar, ontelbare bosjes bloemen en al even zoveel onderonsjes met de klant over lief en leed, was de Stratumse bloemenzaak Annil vandaag voor het laatst open.

Voor het bloemisten-echtpaar Annelies en Wil Bogaars is het mooi geweest "Nee, met de corona-crisis heeft ons besluit om te stoppen, niets te maken", lacht verkoopster Annelies Bogaars, op de laatste dag dat haar zaak open is. "Het liep juist storm, de afgelopen maanden. De vraag naar bloemen was groot, juist in corona-tijd. Daarom zijn we ook open gebleven, al die tijd."

Maar de drukte confronteerde haar man Wil Bogaars andermaal met het zware werk, dat het bestaan als bloemist nu eenmaal met zich meebrengt. "Drie keer per week om 2 uur 's nachts opstaan, voor een rit naar de bloemenveiling. Dat ga je voelen op onze leeftijd. En dan komt er dus een dag dat je de conclusie moet trekken dat het mooi geweest is. Dat moment kwam een paar maanden geleden."

Boeket én een luisterend oor
'Annil' (een samentreksel van Annelies en Wil) trok 36 jaar lang klanten uit Stratum en ver daar buiten. Hen ging het vaak om veel meer dan alleen een mooi boeketje chrysanten, tulpen of een kerststuk. Een vaste klant biecht bij de aankoop van zijn laatste boeketje zelfs op dat hem om die bloemen helemaal niet te doen was: "Het ging mij om haar", wijzend naar Annelies. "Zij kan iets, wat heel weinig mensen nog kunnen tegenwoordig. Luisteren! En dan de goede dingen terug zeggen. De bloemen waren maar bijzaak. Waar ik nu met mijn verhalen terecht moet? Zeg jij het maar! Ik denk dat ik maar thuis blijf vanaf nu."

Ik kwam voor de bloemiste. Zij kan tenminste nog luisteren. De bloemen waren bijzaak.

• Vaste klant

Pand leeg
Het bloemisten-echtpaar moet na vandaag nog flink aan de slag om het pand leeg te maken. Daarna wordt het verbouwd ten behoeve van woningen. Annelies: "We gaan daarna eerst maar eens goed uitrusten. Een tijd niets doen. En fietstochten maken. Dat wilden we al heel lang. Of het daarna voor mij weer gaat kriebelen, zien we dan wel weer. Met ons komt het goed. Maak je daarover maar geen zorgen."

Laat je reactie achter