advertentie Banner Profile Mekkes

Pegida ME politie in linie om spandoek Studio040 / Alain Heeren

Moslimorganisatie Oemmah: bereid u voor op de demonstraties

Moslimorganisatie Oemmah roept buurtbewoners rondom de Al Fourqaanmoskee op om zich voor te bereiden op de Anti-Pegida demonstraties.

‘Wij geven het advies om op de dag van de demonstraties geen auto’s te parkeren op de Wezelstraat, Korenwolfstraat en de Otterstraat’, laat de organisatie weten. ‘U kunt uw auto’s in de omliggende straten parkeren.'

Ook geeft de moslimorganisatie het advies om op de dag van de Anti Pegida demonstraties alle losliggende en losstaande voorwerpen in de tuinen te verwijderen. ‘Probeer op de dag van de demonstratie kalm te blijven en geen geweld tegen de politie te gebruiken. Tegen vreedzame tegendemonstranten zal de politie nooit geweld gebruiken.’

Tegendemonstratie

De anti-moslimorganisatie Pegida wil volgende week drie dagen op rij komen demonstreren in Eindhoven. Voor elke demonstratie die Pegida in Eindhoven mag houden, kondigt de moslimorganisatie Oemmah een grote tegendemonstratie aan.

Pegida mocht al twee keer eerder komen demonstreren in Eindhoven. De eerste keer blies de organisatie hun demonstratie zelf af. De tweede keer werd er wel gedemonstreerd, tot de politie ingreep omdat de situatie door tegendemonstranten te gevaarlijk werd.

Sindsdien heeft burgemeester Jorritsma nieuwe verzoeken van Pegida om te komen demonstreren, niet meer toegestaan.

Laat je reactie achter