Mondkapjes helpen kleermakersstel uit de dip

Na een gedwongen pauze van bijna twee maanden is het dezelfde coronacrisis die het echtpaar Djawadi met hun kledingreparatiezaak in Geldrop er ook weer een beetje bovenop heeft geholpen. Ze hebben een nieuwe markt aangeboord: mondkapjes.

Want ja, aan mondkapjes is nu even meer behoefte dan aan kledingreparaties. "Toen we weer open mochten, kregen we van sommige klanten de vraag of we mondkapjes verkochten", vertelt Nadera Djawadi. "Daar zijn we toen snel mee begonnen." 

Rij voor de winkel
Omdat maandag ook nog de krant langskwam voor een artikeltje, begint de nieuwe handel lichtjes uit de hand te lopen. Klanten moeten inmiddels twee dagen op hun bestelling wachten en de Djawadi's hebben nog vijftig bestellingen te verwerken. Terwijl Studio040 binnen even een opname maakt, hebben zich buiten vijf mensen geposteerd. Allemaal in de rij voor een mondkapje.

"Waarom ze zo populair zijn? Ik denk omdat we ze van katoen maken. Dat is toch het beste materiaal hiervoor', legt Nadera uit. "Ze zijn na gebruik makkelijk uit te wassen." Bovendien kan de klant een extra stuk keukenpapier in de kapjes kwijt, als extra filter. 

Klant blij, de Djawadi's blij. "Maar het liefst willen we dat dat virus snel weer verdwijnt, hoor!", zegt Sayed Djawadi. "Dan pakken we de draad gewoon weer op met de kledingreparaties."

Ook de zoon van het echtpaar Djawadi verkoopt de mondkapjes. In zijn eigen zaak, aan de Strijpsestraat in Eindhoven.

Laat je reactie achter