Studio040

Molenstraat in Waalre na anderhalf jaar klaar

Het duurde bijna anderhalf jaar, de werkzaamheden aan de Waalrese Molenstraat waarbij onder meer de riolering en de openbare ruimte werd aangepakt. Woensdag werd de straat door de aannemer opgeleverd.

Half 2019 ging de eerste schop in de grond, aanvankelijk alleen om de riolering te vervangen. Maar de werkzaamheden gaven ook de mogelijkheid de aankleding van de straat anders in te richten. Samen met een groep betrokken bewoners maakte de gemeente daarvoor een ontwerp.

Wethouder Openbare ruimte Maarten Pieters laat weten blij te zijn met de manier waarop dat is gegaan. “We vinden het als gemeente heel belangrijk dat bewoners betrokken zijn bij de inrichting van hun eigen leefomgeving. Ik dan dan ook de klankbordgroepleden voor hun inzet.”

Ook na de werkzaamheden is er overleg gebleven met de bewoners, zo meldt de gemeente. Dat zou in de Dreefstraat hebben geleid tot de extra aanleg van groene parkeerplaatsen.

Veilig fietsen
Ook andere straten rond de Molenstraat zijn door de gemeente aangepakt. Zo is er een veilige fietsverbinding tot stand gekomen via de Oude Kerkstraat en de Werenfriedstraat naar Kindcentrum de Wilderen.

Met de oplevering is bovendien een eind gekomen aan anderhalf jaar overlast door de werkzaamheden, die door de coronacrisis ook nog eens vertraagd werden. Om de bewoners te bedanken voor hun geduld, ging de wethouder daarom met een projectleider van de aannemer langs de deuren met een bedankbriefje en een chocolaatje.

Laat je reactie achter