Minister opent centrum in Eindhoven tegen cyberaanvallen

Op de Eindhovense Brainport Industries Campus gaat vrijdag een nieuwe centrum tegen cyberaanvallen van start. Minister Mona Keijzer van Economische Zaken opent het centrum.

In het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport werken bedrijven uit de hightech-industrie samen om weerbaarder te zijn tegen cyberaanvallen. Het moet slimme bedrijven en onderzoeksinstanties weren tegen digitale spionage en sabotage. 

Onderling delen de bedrijven informatie over mogelijke dreigingen, en het centrum is aangesloten op het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De hightech-sector mag deze informatie nu ontvangen, in strijd tegen cyberaanvallen. Het idee is dat uiteindelijk ook andere sectoren profiteren van de kennis die binnen deze samenwerking wordt opgedaan.

Bij de start zijn 22 bedrijven aangesloten. De verwachting is dat dit aantal eind dit jaar oploopt tot vijftig. Volgend jaar moet de teller op ruim 150 staan.  Het Cyber Weerbaarheidscentrum is ontwikkeld door Brainport Development, en wordt financieel ondersteund door onder meer provincie Noord-Brabant, Metropoolregio Eindhoven en het ministerie. 

Cybercrime is een actueel thema voor hightech-bedrijven. Eerder werd de Veldhovense chipmachinefabrikant digitaal aangevallen. Daarbij werd gewezen naar de Chinese overheid.


advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen