Fabriek Paccar Paccar

Minder winst bij moederbedrijf DAF door coronacrisis

Paccar, het moederbedrijf van de Eindhovense truckfabrikant DAF, is hard geraakt door de coronapandemie. De verkoop van vrachtwagens halveerde vergeleken bij vorig jaar, en de nettowinst daalde met driekwart.

Topman Preston Feight van het bedrijf draait er in zijn toelichting op de cijfers niet omheen: Corona hakt er stevig in bij Paccar. Toch is hij tevreden hoe het bedrijf er doorheen gekomen is: “PACCAR heeft in het tweede kwartaal goede winst- en omzetresultaten geboekt". De meeste fabrieken van Paccar moesten vijf weken dicht vanwege de pandemie. In de periode daarna werd de productie geleidelijk weer opgestart, rekening houdend met de gezondheid van de medewerkers. "Ik ben erg trots op onze werknemers die in deze situatie uitstekend werk hebben verricht", zegt Feight.

De Nederlandse topman Harry Wolters zegt dat de vraag naar de vrachtwagens van DAF in de loop van het kwartaal aantrok. Maar dat is niet genoeg om de terugval te compenseren. Tegen het Eindhovens Dagblad zegt hij dat op jaarbasis de verkoop van vrachtwagens 31% tot 41% lager kan uitvallen dan vorig jaar.

Laat je reactie achter