Catharina Ziekenhuis

Minder operaties vanwege staking Catharina Ziekenhuis

Omdat ziekenhuispersoneel volgende week woensdag actie voert, moeten er in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis operaties worden afgezegd.

Het ziekenhuis laat weten dat op onder meer de afdelingen Dagverpleging, Operatiekamers, Endoscopie, Intensive Care en Medium Care geen normaal diensten worden gedraaid. Op die afdelingen zijn namelijk ook acties aangekondigd. 

Het is nog niet duidelijk welke operaties precies wel en niet door kunnen gaan. Die puzzel is het ziekenhuis nog aan het leggen.

Personeel voert actie voor een betere cao. Volgens de vakbonden komen de ziekenhuizen handjes tekort, en dat heeft gevolgen op de werkvloer. Daarom willen ze extra salaris en betere afspraken over onder meer werktijden. De actie houdt in dat er volgende week woensdag een zondagsrooster wordt gedraaid.

'Het Catharina Ziekenhuis respecteert het recht op actievoeren van medewerkers. Er vindt constructief overleg plaats met de vakbonden en het actiecomité om veilige en patiëntgerichte zorg te kunnen blijven verlenen op de actiedag. Uitgangspunt van het ziekenhuis is dat tijdens de acties goede patiëntenzorg te allen tijde gewaarborgd blijft. Ook de spoedzorg gaat altijd door. Het is helaas niet te voorkomen dat de aangekondigde actie op de genoemde afdelingen gevolgen heeft voor onze patiënten. ', laat het ziekenhuis weten. 

Ook in andere steden in het land voert ziekenhuispersoneel actie.

Laat je reactie achter