MMC

Minder coronapatiënten; rust nog niet teruggekeerd in het ziekenhuis

Het aantal coronabesmettingen loopt terug en ook worden er minder mensen opgenomen in de ziekenhuizen in regio Eindhoven. Niettemin blijft voor het Maxima Medisch Centrum komende weken alle hens aan dek.

De afname van het aantal coronapatiënten is voor het MMC is een onverwachte meevaller, laat het ziekenhuis weten. “Eigenlijk werd de piek pas over twee weken verwacht. Dat het aantal mensen met corona nu al terugloopt komt eigenlijk onverwacht”, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

“Landelijk gezien is Brabant koploper als het gaat om het aantal coronapatiënten en het aantal ziekenhuisopnames”, zegt de woordvoerder. “We blijven daarom op onze hoede. Zeker ook omdat het aantal mensen dat met corona binnenkomt per uur kan veranderen. We houden er rekening mee dat de komende weken het aantal patiënten toch verder kan oplopen.”

Reguliere zorg
De reguliere zorg wordt daarom de komende weken nog niet opgeschaald. “Daar is het echt nog te vroeg voor. Voorlopig gaan we daarom door met het geven van urgente zorg. De komende periode blijven we per week en per patiënt bekijken of een behandeling door kan gaan of niet”, aldus de woordvoerder.

Laat je reactie achter