advertentie Banner Siteli

SQ Vision| Sem van Rijssel

Dode vrouw in vakantiepark Mierlo gewurgd met sjaal

De vrouw die in februari in het Mierlose vakantiepark dood is aangetroffen, zou door een 38-jarige zwerver met een sjaal zijn gewurgd.

Dat stelt justitie, meldt het ED. Volgens de krant is het nog de vraag of het opzettelijk gebeurd is en dus als moord ten laste gelegd kan worden.

Het ED schrijft dat de advocate van de verdachte het niet eens is met de uitspraken van de Officier van Justitie. Hij las tijdens een procedurele zitting voor dat hij de 38-jarige man verdenkt van het al dan niet met voorbedachte rade van het leven beroven van de vrouw. De advocate had kritiek op het OM. Volgens haar heeft het OM onjuist gehandeld bij de verdachte. Zo werd de man eerst opgepakt en werd pas daarna een dossier gebouwd.

Volgens het ED was het OM daar niet van onder de indruk. De dag nadat de vrouw was gedood, probeerde de verdachte haar telefoon te verkopen en geld met haar pinpas te pinnen. Ook was er DNA van de verdachte op de desbetreffende sjaal van de vrouw gevonden.

Aanhoudingen 
Het vakantiehuisje staat op Bospark 't Wolfsven. Dat is eigendom van Roompot Vakantieparken. De politie deed uitgebreid onderzoek in en om het huis. In de loop van het onderzoek kreeg de recherche zicht op twee verdachten. Zij waren in het bezit van spullen van het slachtoffer. Uiteindelijk focuste de politie zich op de 38-jarige man uit Helmond.

Laat je reactie achter