Studio040

Middelbare scholen in regio willen maandag nog niet volledig open

Veel middelbare scholen in de regio Eindhoven willen maandag nog niet volledig open. Dat zegt Meine Stoker, voorzitter van Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland.

Maandag mogen de scholen weer volledig open. Leerlingen hoeven dan ook geen anderhalve meter afstand meer te houden. Een week later worden de middelbare scholen verplicht de deuren weer fulltime te openen. 

Onduidelijkheid 
Volgens Stoker gaat het om tientallen scholen in de regio, die maandag nog niet alle leerlingen weer fysiek willen ontvangen. Zo zijn er nog te veel vragen. Stoker: “Alle leerlingen zouden twee keer per week onder begeleiding getest moeten worden op corona. Maar wat als een leerling dat weigert? Ook vraag ik me af of er wel genoeg zelftesten zijn om dit te doen. En, wie gaat de leerlingen bij het testen begeleiden: gebeurt dat thuis of op school?”

Zorgen
Er zijn niet alleen nog veel vragen. Ook zijn er zorgen onder een flink deel van het onderwijspersoneel. “We merken dat de meningen uiteenlopen. De helft van de medewerkers ziet volledige heropening wel zitten, de andere helft niet”, legt Stoker uit.
 
Dilemma
Volgens Stoker worstelen de  scholen in het voortgezet onderwijs met de aangekondigde versoepelingen. “Het is een lastig dilemma, tussen de kwaliteit van onderwijs en de veiligheid.”
 
Vorige week liet de onderwijsvakbond CNV al weten dat een groot deel van de achterban volledig heropening niet ziet zitten. Ook een petitie om de heropening uit te stellen is inmiddels meer dan 5000 keer ondertekend. Gemiddeld gaan leerlingen in het middelbaar onderwijs nu twee tot drie dagen fysiek naar school. 

Laat je reactie achter