MN

Microlab toch niet in oude V&D-pand

Microlab is afgehaakt om een groot deel van het oude V&D-pand in de Eindhovense binnenstad te huren. Daarom moet de eigenaar op zoek naar nieuwe huurders.

Microlab verhuurt werkplekken aan bedrijfjes, zoals metaalbewerkers, architecten, zakelijk dienstverleners en creatieve bureaus. De organisatie zou vier etages in gebruik nemen in het voormalige V&D-pand, goed voor 400 werkplekken. Maar de coronacrisis gooit nu dus roet in het eten. 

Risicovol
“Het is jammer, maar het is veiliger om deze stap nu niet te zetten. Het is een forse investering en er zijn teveel onzekerheden. We hebben al vijf vaste medewerkers moeten ontslaan, en onze bedrijfstak voor borrels en kleine evenementen is gestopt. Uitbreiden in de binnenstad is nu te risicovol”, reageert Rik Visser van Microlab. 

Strijp-S
Microlab werkt nu nog met een team van twintig man. Op dit moment huren 200 bedrijfjes op Strijp-S ruimte bij de organisatie. Daar gaat Microlab wel uitbreiden, met 500 vierkante meter aan atelierruimte en duizend vierkante meter aan kantoren. Visser: “Op Strijp-S is de ruimte goedkoper en de faciliteiten hebben we daar al.”

Microlab zou de grootste huurder worden in de oude V&D-kolos. Vastgoedbelegger MN gaat nu voor het Pensioenfonds Metaal en Techniek op zoek naar nieuwe huurders. Eerder werd al duidelijk dat kledingketen Costes een plekje gaat innemen in het pand.

Laat je reactie achter