advertentie Banner Siteli

Cheque van MRE voor fotonicabedrijven Gemeente Son en Breugel

Metropoolregio steunt fotonica-bedrijven

De gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven hebben een cheque van €50.000 uitgereikt aan twee bedrijven die een rol spelen in de verdere ontwikkeling van fotonica-computers.

Fotonica is een nieuwe computertechniek waarbij geen elektrische stroompjes wordne gebruikt, maar lichtsignalen. De techniek is daardoor vooral interessant voor zware computers die veel informatie moeten verwerken, zoals in datacentra. De gemeenten in de MRE willen graag dat de Brainportregio voorop loopt in het ontwikkelen van deze technologie.

Daarom belonen ze de bedrijven die samenwerken in het project PIC, dat bijdraagt aan hightech modulaire productiesystemen. PIC is een samenwerkingsproject dat gebruik maakt van synergie van twee ondernemingen, waarvan Tegema, gevestigd in Sciencepark op Ekkersrijt, goed is in productieautomatisering en Effect Photonics op Strijp S in Eindhoven (met ook een vestiging in het Verenigd Koninkrijk) dat uitblinkt in productontwikkeling.

...de markt steeds een stap vóór zijn...

• Wethouder Jan Boersma (Son en Breugel)

Directeuren Pierre van Lamsweerde en Tim Koene van de twee bedrijven mochten de cheque van € 50.000 in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jan Boersma van Economische Zaken van de gemeente Son en Breugel. De wethouder sprak over het belang van de technologie:  “Het stimuleringsfonds van de MRE is bedoeld om hoogwaardige bedrijvigheid in onze regio te bevorderen en vast te houden. Door innovatie en kennisvoorsprong te stimuleren, houden we dit type bedrijvigheid in de buurt. Als bedrijven in onze regio de markt steeds een stap vóór zijn, zorgt dat ook in de toekomst voor werkgelegenheid waar wereldwijd om gevraagd wordt en dat deze regio biedt”.

Laat je reactie achter