MMC

Met hologrammen trainen voor het behandelen van corona

Het MMC heeft in samenwerking met ASML een trainingsprogramma opgezet waarmee het personeel getraind wordt voor het behandelen van coronapatiënten.

Bij het trainingsprogramma dragen verpleegkundigen een speciale bril waardoor het lijkt dat er een echte patiënt in de kamer is. Met behulp van de zogenaamde ‘mixed reality’ techniek worden verpleegkundigen bijgeschoold voor het behandelen van mensen met corona.

Het bijscholen van verpleegkundigen is noodzakelijk nu het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis oploopt. Met de training kunnen er realistische situaties worden nagespeeld. Zorgpersoneel kan  symptomen van het virus leren herkennen, patiënten leren beoordelen en signalen leren opvangen die duiden op verslechtering van de gezondheid.

Op afstand
Daarbij kunnen de beelden van de speciale bril, de zogenaamde ‘Hololens’, doorgestuurd worden naar laptops en tablets, waarmee de training ook van afstand gevolgd kan worden.

Bruikleen
De Hololens wordt geleend van de Veldhovense buurman ASML. De chipmachinemaker gebruikt de bril om op afstand ASML-ingenieurs te ondersteunen die werken aan machines in werkruimtes van klanten in Azië en de Verenigde Staten. Daarbij ondersteunt ASML het MMC bij het gebruik van de bril.

Laat je reactie achter