Studio040 / Alain Heeren

Meisjes uit regio Eindhoven misbruikt door Limburgse oppas

Politie Oost-Brabant heeft 13 juni een 52-jarige vrouw en een 58-jarige man uit Limburg opgepakt wegens misbruik van zeven jonge meisjes uit regio Eindhoven.

Ze werden opgepakt nadat de politie werd ingelicht door de ouders van een 2-jarig meisje. Zij hadden ze vrouw in de arm genomen als oppas. Ze zagen op camerabeelden uit de slaapkamer van hun dochter, dat ze seksueel misbruikt was door de oppas. Ze gingen direct naar de politie die de vrouw diezelfde nacht nog arresteerde.

Uit de beelden uit de kinderkamer werd bovendien duidelijk dat de vrouw videobelde met iemand anders. Dit bleek een 58-jarige man. Beiden waren woonachtig in Noord-Limburg en ook de man werd snel aangehouden. Bij beiden werden spullen in beslag genomen waar mogelijk video- of ander beeldmateriaal op te zien is.

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie werd duidelijk dat de vrouw sinds 2019 bij zes gezinnen heeft opgepast. In die tijd maakte ze zeven slachtoffers. Allen meisjes van tussen de 1 en 6 jaar oud. De ouders van de slachtoffers zijn inmiddels ingelicht, zo laat het OM weten. Ze hebben daarbij psychische hulpverlening en begeleiding van Slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Het tweetal zich sinds de aanhouding vast. 27 september verschijnen ze voor de rechter. Het onderzoek loopt nog.

Laat je reactie achter