Studio040

Meerhoven24 stopt ermee

Het loopweekend Meerhoven24 houdt op te bestaan.

Meerhoven24 is een loopevenement waarbij geld op wordt gehaald voor de Make A Wish Foundation. In een 24-uurs estafette halen verschillende teams geld op voor het goede doel. De afgelopen tien jaar is het een begrip geworden in Meerhoven. Maar het bestuur krijgt het niet meer gebolwerkt. 'Het kost echt heel veel tijd en energie', vertelt Fred Gundlach, grondlegger van het evenement. 'Toen ik dat aangaf binnen het bestuur, bleken er nog meer mensen zo over te denken. Uiteindelijk wilden vier van de zes mensen liever stoppen.' Er is nog geprobeerd opvolging te vinden, maar dat is niet gelukt.

Gundlach vindt het jammer dat 'zijn' evenement stopt, en kijkt met weemoed terug. 'Het is heel dubbel. Ik kijk uit naar meer rust, maar we hebben ook zulke prachtige edities meegemaakt.' De voorbereidingen voor de laatste editie zijn dan ook emotioneler dan anders. 'Ik kijk filmpjes terug van vorige jaren en dat doet me dan meer dan anders. Ik hoop dat we er een fantastische laatste editie van kunnen maken.'

Aan deze laatste editie doet een recordaantal teams mee: 29 in totaal. De organisatie hoopt met deze laatste loop in alle edities samen een totaalbedrag van een half miljoen euro aan Make A Wish te hebben gedoneerd.

Laat je reactie achter