MMC

Meer dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizen regio Eindhoven

Het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in de Eindhovense ziekenhuizen is gestegen naar boven de honderd.

Om precies te zijn liggen er nu 108 mensen in totaal in het Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en het Sint Anna Ziekenhuis. Vorige week waren dat er nog 93.

De stijging is vooral zichtbaar bij Het MMC en het St. Anna. In die ziekenhuizen liggen respectievelijk 31 en 20 coronapatiënten. In het MMC is dat een stijging van 7 patiënten, in het Sint Anna liggen zelfs 11 mensen meer dan een week eerder. Daarbij liggen van de 31 coronapatiënten er 11 op de intensive care in het MMC. In het Sint Anna liggen 5 mensen op de IC.

In het Catharina Ziekenhuis is het aantal corona patiënten min of meer gelijk gebleven. In het ziekenhuis liggen net als een week eerder 57 patiënten. Wel liggen met 11 mensen op de IC er twee meer op de intensieve zorg dan een week eerder.

Druk
Hoewel de druk in de ziekenhuizen hoog is, is hij niet veel hoger dan enkele weken eerder. Zo lagen er eind oktober bijna 120 coronapatiënten in de ziekenhuizen in de regio. De oproep van minister Van Ark om de reguliere zorg af te schalen, ging daarom ook niet over de ziekenhuizen in regio Eindhoven.

Brabant loopt voorop
“Die reguliere zorg is hier al enige tijd geleden afgeschaald. Bezoeken aan de poliklinieken gaan door net als zorg die niet kan worden uitgesteld. Maar veel operaties zijn wel afgezegd, maar dat is in een eerder stadium al gebeurd”, laat een woordvoerder van het Catharina Ziekenhuis weten. 

“Omdat de cijfers in Brabant over het algemeen wat hoger liggen dan in de rest van het land, lopen we hier wat voor”, zegt de woordvoerder.

Duitsland
Daarbij is er (nog) geen sprake van patiënten die naar Duitsland moeten worden vervoerd. “Zover is het nog niet gekomen”, zegt een woordvoerder van het MMC. “Wel hebben we eerder patiënten vervoerd naar ziekenhuizen op andere plekken in het land. Maar omdat daar de druk nu ook toeneemt, doen we dat niet meer. Naar Duitsland hebben we nog niemand hoeven te vervoeren”, zegt de woordvoerder.

Laat je reactie achter