advertentie Banner Profile Mekkes

Hotelkamer Lumière

Eindhoven: Meer dan één miljoen hotelovernachtingen

Er waren meer dan 1 miljoen hotelovernachtingen in Eindhoven, in 2019. Een toename van een kleine tienduizend overnachtingen ten opzichte van een jaar eerder.

De gemeente meldt dat de toename van het aantal overnachtingen goed is voor de stedelijke economie omdat zowel de hotels als hun toeleverancies van profiteren. 

Wethouder Monique List van Binnenstad en Citymarketing is blij met de cijfers. "Het is een mooi resultaat voor de hotelbranche. En daar profiteren anderen in de stad weer van mee, want hotelgasten geven natuurlijk op meer plekken in de stad hun geld uit. Voor de gemeente betekent dit ook een stijging van de reserve toeristenbelasting."

Verdubbeling
Peter Kentie, van citymarketeer Eindhoven365, laat weten opgetogen te zijn. “Terugkijkend naar 2019 zijn we uiteraard heel tevreden met het behaalde resultaat. Verder terugkijkend is het een fenomenale prestatie van Eindhoven als bestemming. In negen jaar tijd hebben we een verdubbeling gerealiseerd van 513.000 naar 1.053.000 betaalde overnachtingen in onze stad. De actieve marketing en de nauwe samenwerking met de hoteliers en de gemeente heeft daaraan bijgedragen."

Niet geëvenaard
Door de coronacrisis zal het getal dit jaar maar ook het komende jaar echter niet geëvenaard worden. "De maatregelen tegen het coronavirus hebben de hotels stevig geraakt", zegt wethouder List. "Die effecten blijven we waarschijnlijk in 2021 nog voelen. Om de schade te beperken moeten we er samen de schouders onder zetten. Investeren in de aantrekkingskracht van Eindhoven, en in het bijzonder de binnenstad, is juist nu heel belangrijk.”

Laat je reactie achter