advertentie Banner Profile Mekkes

Sanquin

Meer antistoffen tegen coronavirus in Brabants bloed

Brabanders hebben veel vaker antistoffen tegen het coronavirus in hun bloed dan andere Nederlanders. Dit constateert bloedbank Sanquin uit een nieuwe analyse van de ruim 7000 bloedmonsters die tussen 9 en 18 mei zijn getest.

In het midden en het oosten van Brabant en in Limburg bleek tussen de 8 en 10 procent van de bloeddonoren antistoffen te hebben. In de periode 9 t/m 18 mei zijn 7.000 bloeddonors getest op de aanwezigheid van antistoffen tegen CoVID-19. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Sanquin Research.

Het is in lijn met andere cijfers over de coronapandemie dat in Brabant en Limburg meer mensen met antistoffen in hun bloed hebben. In de twee provincies raakten relatief ook de meeste mensen besmet en waren de meeste ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Prof. dr. Hans Zaaijer, onderzoeksleider: “We verwachtten een stijging van het percentage, omdat inmiddels meer donors hebben kunnen herstellen van een infectie en erna hebben kunnen doneren. De gevonden stijging is relatief klein, dat sluit aan bij wat de RIVM liet zien over de afnemende verspreiding van de infectie. De lockdown-maatregelen zijn effectief, waardoor minder mensen besmet zijn geraakt.”

Sanquin

Laat je reactie achter