PSV Media

Mario Götze over zijn overstap naar PSV: 'Ik ben er heel blij mee'

Mario Götze verraste vorig jaar vriend en vijand met zijn overstap naar PSV. De voormalig wereldkampioen kwam transfervrij over van Borussia Dortmund waar zijn contract afliep en blikt nu terug op zijn eerste seizoen in dienst van de Eindhovenaren. "Het was een goede beslissing voor mij en mijn gezin om naar PSV te komen. Ik ben er heel blij mee."

Voor Götze was het zijn eerste avontuur in het buitenland. Daarvoor speelde de middenvelder alleen in Duitsland, respectievelijk voor Borussia Dortmund en Bayern München. "Dus dit was een nieuwe uitdaging. Een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en leven. Dus dit was goed voor mij en ik heb veel geleerd", vertelt hij.

Twijfel
In sommige media verschenen verhalen dat Götze PSV al na een seizoen zou willen verlaten, maar daar is volgens de Duitser geen sprake van. "Ik denk daar niet over. We hebben een grote kans om de Champions League te halen. We kunnen sterk groeien als team. We kunnen dit seizoen prijzen winnen en dat vind ik belangrijk als speler."

In zijn ogen heeft PSV nu een goede mix gevonden tussen jongere en oudere spelers. "En ik probeer een voorbeeld te zijn voor iedereen om te laten zien hoe je een seizoen lang top kunt presteren. Met mijn ervaring is het belangrijk om die prestaties tien maanden lang op niveau te houden."

Want het is volgens hem niet alleen trainen, trainen en nog eens trainen. "Je moet op dagelijkse basis aan jezelf werken. In je manier van slapen, eten en trainen. Alles in je dagelijkse routine is belangrijk. Dat heb ik in al die jaren geleerd. Dat zal je moeten inzien om te realiseren dat dat nodig is voor een lange carrière."

Galatasaray
Ook blikt Götze alvast vooruit op het cruciale treffen met Galatasaray in de Champions League. "Het is vooral belangrijk dat je je gaat realiseren dat het een hele belangrijke wedstrijd is. Dat details een wedstrijd kunnen beslissen. Daar moet je je op voorbereiden. Het serieus nemen. In het hele proces richting die wedstrijd moet je maximaal presteren. "

Laat je reactie achter