Marathon Eindhoven verzet naar 2021

Marathon Eindhoven gaat dit jaar niet door. De 37ste editie van de marathon stond dit jaar gepland in het weekend van 10 en 11 oktober.

Dat gaat dus niet door. De nieuwe datum is 9 en 10 oktober 2021. De organisator laat weten het jammer te vinden dat het sportevenement moet worden afgelast. 

"Maar ook de enige juiste beslissing,’’ zegt Edgar de Veer, organisator van het evenement. ,,Het is onder de huidige omstandigheden niet realistisch het marathonweekeinde op 10 en 11 oktober zowel feestelijk als veilig te laten verlopen. Wij zijn tot het besluit gekomen in nauw overleg met de gemeente Eindhoven.’’

De coronamaatregelen zijn versoepeld, maar bepaalde regels, zoals de anderhalvemeterregel, zijn nog steeds van kracht. De organisatie laat daarom weten ook eigen verantwoordelijkheid te hebben om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen te waarborgen.

Monique List, wethouder binnenstad, laat weten het jammer te vinden dat het evenement niet door gaat. "Het is buitengewoon jammer voor al die lopers, jong en oud, die zich hebben verheugd op de Marathon Eindhoven, maar de volksgezondheid komt vanzelfsprekend op de eerste plaats. Het coronavirus is nog niet weg. Hopelijk kunnen wij volgend jaar met z’n allen weer genieten van de marathon."

Laat je reactie achter