Marathon Eindhoven

Marathon Eindhoven krijgt groen licht van gemeente

Marathon Eindhoven beleeft op 10 oktober haar 37ste editie. Omdat de anderhalve meter regel vanaf 25 september wordt afgeschaft, kan het loopevenement doorgaan.

Daarmee gaat de marathon, in tegenstelling tot veel andere sportevenementen in de provincie, wel door. 

Onder meer de Singelloop in Breda en de Tilburg Ten Miles werden geannuleerd. Marathon Eindhoven gaat wel door. Dat lag overigens wel in de lijn der verwachting van de organisatie. Wethouder Sport Stijn Steenbakkers laat weten daar blij mee te zijn.

“Vele Eindhovenaren, sporters en ondernemers kijken uit naar een sportief evenement in onze stad. Het samen kunnen beleven van sport hebben we allemaal denk ik enorm gemist. We verheugen ons daarom erg op het marathonweekend”, aldus Steenbakkers.

Organisator Golazo zegt intensief te hebben samengewerkt met gemeente Eindhoven om het evenement te kunnen laten doorgaan. De marathon is bovendien voor iedereen toegankelijk. “De deelnemers van de Marathon Eindhoven en de toeschouwers hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien”, laat de organisatie weten.


“Burgemeester Jorritsma beschouwt de hardloopwedstrijd als sportbeoefening die zonder beperkingen kan plaatsvinden en als doorstroomactiviteit voor het publiek”, aldus de organisatie.

Laat je reactie achter