Man zwaargewond bij woningbrand

Een man is ernstig gewond geraakt bij een uitslaande woningbrand in Eindhoven.
De brand gebeurde in een woning aan de Lemmenslaan rond tien voor half twaalf dinsdagavond. De gewonde man zou de oud-bewoner zijn van het huis en het vuur hebben aangestoken.

De hulpdiensten waren snel aanwezig en de uitslaande brand was snel onder controle. De politie heeft het vermoeden dat het om brandstichting zou kunnen gaan. Het huis was pas geleden leeg gehaald en per opbod verkocht.

Omwonenden zeggen dat ze de vorige eigenaar eerder vanavond via de dakkapel naar binnen hebben zien klimmen. Van de bewoner was na de brand echter geen spoor meer te bekennen.  Het vuur is niet overgeslagen naar andere woningen.
Brandwonden
Later op de avond kwam er bij de meldkamer de melding binnen van een man met brandwonden in Veldhoven, niet ver van de brand in Eindhoven. De man zou een verbrand gezicht hebben en roet aan de handen. Een ambulance en traumahelikopter werden opgeroepen en de man was volgens een verpleegkundige 'zeer, zeer, ernstig gewond'.

Volgens de brandweer ging het om de man die verdacht wordt van de brandstichting in Eindhoven eerder die avond. Door de ernst van zijn verwondingen is de man nog niet aangehouden, maar hij wordt wel verdacht. Hij is in kritieke toestand per traumahelikopter overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam. De woning waar de brand was, is deze nacht bewaakt. Vandaag doet de politie verder onderzoek.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen