Studio040 - Alain Heeren

Man uit Valkenswaard krijgt taakstraf na uithaal met machete

Een 27-jarige man uit Valkenswaard heeft een voorwaardelijk celstraf van 258 dagen gekregen. Twee dagen zat de man uit al in voorarrest. Daarnaast krijgt hij de maximale taakstraf van 240 uur.

De man is veroordeeld omdat hij op een andere man uithaalde met een kapmes. Bij die uithaal liep het slachtoffer een snijwond van 23 centimeter lang en 10 centimeter breed op aan zijn rug: een poging tot doodslag zo oordeelt de rechter.

Het slachtoffer zocht de vader van de verdachte thuis op en ging hem daar te lijf. Van te voren hadden verdachte én zijn vader de politie gebeld om een confrontatie te voorkomen, maar de politie kwam niet ter plaatse.

Wat meespeelt in het oordeel van de rechtbank is de verstandelijke beperking van de 27-jarige dader. Het toegepaste geweld was echter buitensporig. Het slachtoffer was alleen en ongewapend. De vader was met zijn zoon en ook zijn vader was gewapend met een korte knuppel.

De vader van de verdachte is vrijgesproken omdat niet is gebleken dat hij het slachtoffer zwaar wilde mishandelen, ook zette hij zijn zoon niet aan tot het gebruiken van de machete.

Laat je reactie achter