Drugslab in Boekelo politie

Man uit Geldrop (31) opgepakt bij groot drugslab in Twente

Een 31-jarige man uit Geldrop is donderdag aangehouden in Boekelo bij Enschede bij een politie-inval in een groot drugslaboratorium. Hij is de hoofdverdacht in de zaak, meldt de politie.

Een arrestatieteam viel het pand in Boekelo donderdag binnen. Behalve de man uit Geldrop werd ook nog een 44-jarige verdachte aangehouden. Een flink aantal ketels, gasflessen, vaten en andere apparatuur zijn in beslag genomen en met grote trailers afgevoerd.

Nuenen
De zaak kwam aan het rollen nadat er in juni 2020 in een huis aan de Kerkakkers in Gerwen een lab werd ontdekt dat niet meer in werking was. Daarna is de politie een uitgebreid onderzoek opgestart. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar Groningen, Hengelo en Boekelo.

Op het bedrijventerrein in Boekelo werd een volledig werken crystal meth-lab gevonden. Hier lag zo’n 30 tot 40 kilo crystal meth. Bij het lab werden de verdachten aangehouden. De politie is uiteindelijk tot in de nacht bezig geweest om het lab te ontmantelen en de spullen in beslag te nemen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Ook in Nistelrode en Groningen werden invallen gedaan.

Laat je reactie achter