advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040 / Alain Heeren

Update: man rijdt in op agent, aangehouden na botsing

Een 33-jarige man uit Veghel is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Europalaan in Nuenen, nadat hij eerder probeerde een politieagent aan te rijden.

Eerder was al duidelijk dat een BMW op twee politiewagens botste in Nuenen na een achtervolging, maar was de reden waarom de man vluchtte voor de politie onduidelijk. Nu blijkt dat de verdachte iets na middernacht aan een deur stond te vervelen in de wijk Tongelre. De politie kreeg een melding, maar toen ze aankwamen was hij al weggereden.

Een agent zag de Veghelaar rijden en gaf een stopteken. De man reed door en daardoor moest de politieagent aan de kant springen om niet geraakt te worden. Hierna werd door de politie een achtervolging ingezet. Ondanks zwaailichten, sirenes en stoptekens bleef de Veghelaar doorrijden. Met snelheden van 80 en 110 km per uur waar 30 en 50 was toegestaan. 

Via onder meer de Orpheuslaan, Amazonelaan en de busbaan op de Sterrenlaan reed de verdachte uiteindelijk Nuenen binnen. Nog steeds werd hij achtervolgd door de politie. Op de rotonde van Europalaan en de Dubbestraat reed de politie de Veghelaar klem. Daarbij raakten de auto van de verdachte en twee politiewagens zwaar beschadigd. 

De 33-jarige man ging er vervolgens te voet vandoor, ondanks dat de politie meerdere keren aangaf dat hij zich moest overgeven. Bij de aanhouding bleef de Veghelaar zich verzetten en kreeg daarom enkele klappen met een wapenstok. 

Vast
De politie bracht de verdachte over naar het politiebureau. Door één agent is aangifte tegen de Veghelaar gedaan vanwege poging tot zware mishandeling. Daarnaast worden hem zware verkeersovertredingen ten laste gelegd, zoals grove snelheidsovertredingen en het meerdere malen negeren van een rood verkeerslicht. Zijn rijbewijs is ingenomen. 


Laat je reactie achter