advertentie Banner Siteli

De man werd ontslagen wegens het ontvreemden van een paar flessen wijn Pixabay

Man die wijn mee naar huis nam, is onterecht ontslagen

De Technische Universiteit Eindhoven heeft een conciërge die enkele flessen wijn ontvreemdde, onterecht ontslagen

De man was als conciërge tien jaar werkzaam bij de universiteit toen zijn werkgever hem beschuldigde van diefstal. De man werd gefilmd toen hij met tassen met flessen wijn erin, weg reed van het universiteitsterrein.

De man werd aangehouden en er werd aangifte tegen hem gedaan. De toegang tot de universiteit werd hem ontzegd en ook werd hem verboden contact te hebben met zijn collega's. Ook werd de man ontslagen.

Stoornis
Uit onderzoek bleek dat de man een psychische stoornis had. De rechtbank besloot daarom in 2017 dat de ontvreemding hem niet kan worden verweten. Wel mocht de universiteit de man ontslaan. Ook moest de man zelf de proces kosten betalen.

Beschuldigingen niet bewezen
Die uitspraak is nu teniet gedaan. De rechter achtte verschillende uitspraken, zoals dat de conciërge de universiteit schade zou hebben toegebracht, niet bewezen.

TU/e moet betalen
Het college van bestuur van de universiteit, moet daarom een nieuwe beslissing nemen over de werknemer. Daarnaast moet de universiteit 2100 euro proceskosten van de man betalen. Ook moet de universiteit 427 euro aan griffierecht vergoed.

Laat je reactie achter