Alain Heeren - Studio040

Man die vriend dood reed krijgt 200 uur taakstraf

Een 20-jarige Eindhovenaar die begin vorig jaar een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij een inzittende om het leven kwam, is veroordeeld tot 200 uur taakstraf.

De man was op weg van Best naar Eindhoven. Op de Eindhovenseweg-Zuid naderde hij een andere auto. De man maakte vervolgens een scherpe stuurbeweging naar links en verloor daarmee de macht over het stuur.

De auto kwam terecht op de middenberm, raakte een lantaarnpaal en een verkeersbord, schoof daarna via een andere rijbaan naar de overkant van de weg. Het voertuig kwam tot stilstand op een fietspad. Bij het ongeluk kwam een vriend van de bestuurder, die een bijrijder was, op het leven.

De man reed zo'n 100 kilometer per uur waar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan. Dat, samen met de stuurfout die de man maakte, zorgt er volgens de rechtbank voor dat de man in strafrechtelijk opzicht schuld heeft aan het ongeluk.

Rijontzegging
Behalve de 200 uur taakstraf krijgt de man een rijontzegging van 377 dagen, waarvan 365 voorwaardelijk. ook moet de man een schadevergoeding van meer dan 21.000 euro. 20.000 euro daarvan dient als vergoeding voor de emotionele schade die de nabestaanden zijn opgelopen. Iets meer dan 1000 euro dient als materiële schadevergoeding.

'Op het netvlies gebrand'
De dader heeft aan de rechtbank laten weten het ongeluk zichzelf te verwijten. Het beeld van zijn overleden vriend staat volgens de veroordeelde op zijn netvlies gebrand.

Laat je reactie achter