advertentie Banner Profile Mekkes

SQ Vision

Man die inreed op publiek bij autocross Leende zit langer vast

De 21-jarige man uit Reuver, die zondag werd opgepakt voor het inrijden op publiek na afloop van een autocrosswedstrijd in Leende, blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Woensdag moest de verdachte voorkomen. Justitie verdenkt de man van poging tot doorslag.

De politie sprak sinds zondag met diverse getuigen. Daaruit blijkt dat de man uit Reuver kort voor zijn daad ruzie kreeg over een rit, die om veiligheidsredenen was afgeblazen. De ruzie zou reden zijn geweest om met zijn auto het publiek in te rijden. Twee mannen en een vrouw raakten daarbij gewond en moesten naar het ziekenhuis. Rond het incident was het enige tijd onrustig op het terrein en er werd gevochten. In het tumult kreeg een tiener klappen. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte reed zich na zijn daad vast in het zand en werd daarna belaagd door bezoekers. Over en weer vielen er klappen. Ook de 17-jarige vriendin van de man liep naar de auto. Uit getuigenverklaringen blijkt dat haar vriend de bestuurder was en dat er tijdens het incident niemand anders in de auto zat. De vriendin is daarom vrijgelaten.

Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

Laat je reactie achter