advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Hulp tegen angsten zieke patiëntjes MMC

Het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven heeft 21 droomdeurtjes gekregen. Ze moeten hulpen om angsten bij ziekte patiëntjes tegen te gaan.

In iedere kamer op de kinderafdeling staat vanaf woensdag een droomdeurtje met een klein brievenbusje. Achter zo'n droomdeurtje zit een elfje of draakje. De jonge patiënten kunnen voordat ze gaan slapen een tekening of brief in het brievenbusje van hun 'droomvriendje' doen. De volgende ochtend is hun post weg en heeft het droomvriendje het bericht ontvangen. Op deze manier kunnen de kinderen hun gevoelens en angsten delen.

Door de droomdeurtjes komt er wat magie en fantasie bij de kleine patiënten. Iets dat juist deze kinderen nodig hebben om het verblijf in het ziekenhuis wat leuker te maken.

Studio040

Facebookactie
De droomdeurtjes heeft het ziekenhuis gewonnen door een Facebookactie. Het initiatief kwam van Yvonne van Es. Haar dochter is een korte tijd geleden zelf opgenomen geweest op de kinderafdeling. "Ik zag de actie op Facebook staan en wist meteen dat ik het Maxima Medisch Centrum wilde opgeven", zegt Yvonne. "Op deze manier wil ik het personeel bedanken voor hun hulp." 

Laat je reactie achter