PSV Media

Madueke en Pröpper nog afwezig tegen Sparta

PSV moet het ook zondag nog stellen zonder Noni Madueke en Davy Pröpper. Roger Schmidt laat weten beducht te zijn voor de Rotterdammers.

De Spartanen staan op nummer dertien op de ranglijst en hebben moeite om hun wedstrijden te winnen, Schmidt laat weten dat die stand hem niet zoveel zegt.

“Ik heb ook gezien dat zij niet heel sterk aan het seizoen begonnen zijn, maar dat hoeft zondag niets te betekenen”, laat Schmidt weten. “Iedere wedstrijd is er een op zich. We zullen geconcentreerd moeten zijn om te winnen. Wat dat betreft verwacht ik een zelfde houding van mij team zoals we die gisteren [tegen Sturm Graz, red.] tijdens de eerste helft toonden.”

PSV won vorig seizoen twee keer van Sparta, maar dat waren zwaarbevochten overwinningen stelt Schmidt. “In vergelijking met vorig jaar is Sparta niet enorm veranderd volgens mij. Wat dat betreft weten we wat ons te wachten staat. Ze hebben het ons twee keer niet makkelijk gemaakt en net als tijdens het eerste duel afgelopen seizoen treffen we hen tijdens een periode waarin we veel wedstrijden spelen. We willen het blok uiteraard afsluiten met een overwinning.”

Vierde
Die overwinning is meer dan welkom. PSV staat vierde in de competitie. Feyenoord staat derde met een hoger doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld. Willem II en Ajax hebben respectievelijk één en vier punten meer.

De jacht op eerherstel in de competitie moet zodoende worden ingezet. Madueke en Pröpper ontbreken daarbij vooralsnog. Verder zijn de Eindhovenaren fit uit het duel met Sturm Graz gekomen. “Ik heb op dit moment geen indicatie dat er blessuregevallen zijn. Natuurlijk zijn de jongens daags na de wedstrijd nog moe, maar ik verwacht dat iedereen zondag klaar is om tegen Sparta Rotterdam te spelen”, aldus Schmidt.


De wedstrijd PSV - Sparta wordt zondag om 20.00 uur afgetrapt in het Philips Stadion en is live te horen via Studio040 Radio.

Laat je reactie achter