SQ Vision - Sem van Rijssel

LPF verontwaardigd over toestaan demonstratie tegen coronamaatregelen

De LPF is verontwaardigd dat burgemeester Jorritsma vorige week zaterdag een manifestatie tegen coronamaatregelen heeft toegestaan op het 18 Septemberplein in Eindhoven. En dat er op het geven van een officiële waarschuwing na niet is ingegrepen toen de regels niet werden nageleefd.

Daarom heeft de LPF raadsvragen gesteld. 

Die bewuste zaterdag hadden zo'n 500 mensen zich, met toestemming van de gemeente Eindhoven, verzameld op het 18 Septemberplein om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Door de deelnemers werd geknuffeld, niet of nauwelijks 1,5 meter afstand gehouden en werden er geen mondkapjes gedragen. De Eindhovense partij vindt het opmerkelijk dat dit werd toegestaan, terwijl de Nederlandse bevolking keer op keer van minister-president Mark Rutte hoort dat ze zich aan de regels moeten houden en horeca en detailhandel zijn gesloten vanwege de toename in coronabesmettingen.

De LPF wil dan ook weten waarom burgemeester Jorritsma de demonstratie heeft toegestaan, terwijl burgemeester Broertjes van Hilversum een soortgelijke manifestatie verbood. En dat de demonstratie op een plek werd gehouden waar normaal veel winkelend publiek zich begeeft en eerder het Stadhuisplein was gekozen als locatie voor demonstraties.

Boete
Ook wil de politieke partij weten waarom er nauwelijks is ingegrepen toen de regels werden overtreden. Er werd een officiële waarschuwing uitgedeeld, maar de demonstratie mocht doorgaan. De LPF wil daarom weten of er ook nog een boete is uitgedeeld aan de organisatie.

Bovendien wil de LPF weten wat de richtlijnen zijn bij de Veiligheidsregio wat betreft demonstraties en of Jorritsma vindt dat er een eenduidig landelijk beleid moet komen.


Laat je reactie achter