advertentie Banner Siteli

Moslims vieren het begin van het Offerfeest op het sportpark in Woensel Noord Studio040

LPF stelt vragen over 'omstreden' organisator Eindhovens Offerfeest

De LPF wil weten waarom de gemeente Eindhoven heeft meegewerkt aan het mogelijk maken van het Offerfeest op de sportvelden van WODAN, terwijl de Al Fourqaan-moskee één van de organisatoren was.

De Woenselse moskee raakte begin dit jaar in opspraak toen BNN/VARA een documentaire over de radicale islam, 'Lokroep', uitzond. Daarin werd de Al Fourqaan-moskee beticht van het hebben van banden met extremistische moslims.

Niet alleen de samenwerking is een doorn in het oog van de LPF, maar ook de wijze waarop het Offerfeest werd gehouden is de partij niet over te spreken. Daarom heeft de LPF schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W. 

Bij het Offerfeest op de sportvelden van Wodan, waar zo'n 2000 moslims op afkwamen, moesten mannen en vrouwen gescheiden van elkaar bidden. Volgens de LPF sluit dit niet aan bij het inclusieve imago dat de gemeente wil uitstralen door middel van campagnes dat mannen en vrouwen gelijkwaardig behandeld moeten worden. Ook wil de Eindhovense partij weten of er toestemming is gegeven om gebruik te maken van een geluidsversterker, terwijl de gebedsdienst om 7 uur in de ochtend begon. Volgens de LPF zijn omwonenden niet of laat hierover ingelicht.

Sportvelden
Het Offerfeest werd op de velden van WODAN gehouden, zodat aan alle coronaregels voldaan kon worden. Daarom wil de LPF weten of dit voortaan ook mogelijk is voor Eindhovense (horeca)ondernemers, particulieren en culturele instellingen die worstelen met de coronaregels. Daarbij beroept de politieke partij zich op het gelijkheidsbeginsel. 

Laat je reactie achter