gemeente Eindhoven

Lintjesregen in de regio

Geen bijeenkomsten, geen ceremonie en het lintje niet opgespeld krijgen door de burgemeester. Vanwege de coronamaatregelen zag de traditionele lintjesregen er dit jaar een stuk anders uit. Toch hebben gemeenten hun eigen manieren om er iets van te maken.

Koploper in de regio is, opvallend genoeg, Veldhoven. Daar kregen zestien inwoners een lintje. Het ging om Raymond Adriaans, Jos Bolder, Gerda de Crom, Ad Dielesen, Wil van Egmond, Marijke van Ekert-Vercoelen, Wim Habraken, Henk Hendriksen, Bert Kemp, Leo Loijen, Wim Renders, Henk van Rooij, Herman Schoemaker, Andries Smaal, Ria Smaal-van Doorne en Mia van der Velden-Sanders.

Oudste gedecoreerde
Eindhoven mocht de oudste gedecoreerde van het land feliciteren. De 95-jarige Toos Wierema-Ballings ontving voor haar jarenlange vrijwilligerswerk bij de kerk, op afstand, een lintje van burgemeester Jorritsma.

Verder waren er onderscheidingen voor Ad Best, Paul Dinjens, Kees van den Heuvel, Su Hoang, Ben ter Horst, Riet Lesterhuis-Knabben, Kees Planken, Bertus van Waardenburg, Jac Willemse, Melahat Atmaca-Capoglu, Jan-Willem Geurts, Henk Loos en Pieter Wijn.

Muzikaal
In Nuenen werden de gedecoreerden Frans van den Bogaert, Cees Meijvis en Frans van Maasakkers getrakteerd op een muzikale noot. De uitreiking, waarbij burgemeester Houben de bloemen en het lintje voor de deur legde, werd afgesloten met livemuziek van een accordeonist.

Telefoon
In Geldrop-Mierlo, dat vandaag vier ontvangers mocht bijschrijven, koos burgemeester Van Bree voor meer afstand. Hij feliciteerde decorandi Franka Dekkers-Dat, Dirk-Jan Doensen, Frans Parren en Frans Thijssen telefonisch.

Later moment
De gemeente Waalre heeft er voor gekozen om het feest uit te stellen. Daar zullen later dit jaar Paulina Jolie-Stofmeel, Guus Maas en Han Versmissen-van der Linden een lintje opgespeld krijgen voor hun diensten aan de gemeenschap.

Laat je reactie achter