Studio040

Lintje voor voorzitter van de Nederlands Israëlitische Hoofd Synagoge Brabant

In Eindhoven is Max Loewenstein zondagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje voor zijn jarenlange inzet voor de Joodse gemeenschap.

De ceremonie vond plaats in het gebouw van de Joodse Gemeente Eindhoven. Het lintje werd uitgereikt door de Eindhovense burgemeester Jorritsma namens de burgemeester van Nuenen. 

Loewenstein is sinds 1996 voorzitter van de Nederlands Israëlitische Hoofd Synagoge Brabant (NIHS Brabant), behorend tot het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Behalve zijn rol als voorzitter ondersteunt hij ook het struikelstenenproject, gaat in gesprek met andere religieuze organisaties en helpt hulpbehoevenden. Daarnaast is hij al zo'n twintig jaar bestuurslid van de Stichting Joodse begrafeniswezen Brabant. Deze stichting beheert en zorgt voor het behoud van begraafplaatsen van joden in Eindhoven, Vught en Oisterwijk.

Voor al deze werkzaamheden kreeg Loewenstein vandaag een lintje tijdens de viering van zijn 25-jarig voorzitterschap van de Nederlands-Israëlitische Hoofd Synagoge Brabant.

Laat je reactie achter