Lindes geborduurde mantel scoort op social media

Linde van Baare heeft op social media de aandacht getrokken met een bijzonder kunstwerk waar ze weken aan heeft gewerkt.

Op de mantel heeft Linde, die net is geslaagd op het Montessori College in Eindhoven, met een kettingsteek alle continenten van de wereld geborduurd. Het is een knipoog naar de mythologische figuur Atlas. "Die droeg ook alle continenten op zijn schouders. Maar dan in de vorm van een wereldbol" zegt Linde. "Het was een opdracht van hert Van Abbe museum, nog voor corona ontstond. We moesten iets maken over vrijheid. Ik koos de vrijheid om te gaan en staan waar je wil." 

Weken werkte Linde eraan. Met prachtig resultaat. De mantel zou tentoon worden gesteld in het Van Abbe museum, maat dat gaat door corona niet meer door. Omdat het zonde was om er niks anders mee te doen, bedacht de docent van Linde een slim alternatief. Nu doet de mantel mee aan de Anton Gerrits award. Online werd hij veel gedeeld en overladen met stemmen, en inmiddels in Linde geëindigd in de top 5. Binnenkort komt ze voor een vakjury te staan.

Hoewel hij het goed doet op social media heeft de mantel weinig kans om op de catwalk te eindigen. De mantel is eerder bedoeld als statement dan als draagbaar kledingstuk. Slechts één persoon heeft hem ooit aangehad, en dat is de broer van Linde. "Die was heel blij met die lange sleep", lacht Linde. Als de mantal wint, krijgt Linde onder andere een bedrag van 500 euro.

Laat je reactie achter