Lightyear

Lightyear wil meer én goedkopere zonneauto's gaan maken

Het Eindhovense Lightyear wil een betaalbaarder model op de markt brengen. Ook wil zonneautofabrikant meer voertuigen gaan maken.

Het streven van Lightyear is om in 2023 meer dan 100.000 auto's per jaar te produceren. Dat gaat het Eindhovense bedrijf niet helemaal zelf doen, maar daarvoor gaan ze samenwerken met technische partners. Lightyear concentreert zich vooral op de technologische ontwikkeling van de zonnetechniek en hun modellen. 

Door te samenwerken met technologische partners wil Lightyear niet alleen de productie flink opschroeven, maar ook hun modellen betaalbaarder maken. Nu kost een Lightyear One, het eerste model van de fabrikant, nog ruim 100.000 euro. Door veel meer auto's te gaan maken, wil het bedrijf de prijs van nieuwe modellen laten zakken naar rond de 50.000 euro.

Tekst gaat verder onder de foto.

Presskit Lightyear

Schone mobiliteit
Lightyear produceert nu slecht nog een een handjevol zonneauto's, maar Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear, is overtuigd dat 100.000 voertuigen in 2023 haalbaar is: "We zijn ervan overtuigd dat dit de weg is om onze ontwikkeling te versnellen, onze beoogde impact waar te maken en onze verantwoordelijkheid te nemen: schone mobiliteit voor iedereen, overal."

De missie van het Eindhovense bedrijf is om een positieve impact te genereren door middel van technologische innovatie. Dat willen ze doen met hun volledig elektrische auto's. De accu's in de Lightyear One worden niet alleen opgeladen via een stekker, maar ook via zonnepanelen die in de carrosserie zijn verwerkt. De auto heeft daardoor een bereik van wel 800 kilometer.

Nieuwe investeringen
Op dit moment is Lightyear met een nieuwe investeringsronde bezig. De zonneautofabrikant hoopt zo goed geld op te halen om 946 Lightyear One's te kunnen maken. De exclusieve serie moet in 2021 in productie gaan.

Deze serie is belangrijk voor het Eindhovense bedrijf. Hij dient namelijk om de investering te faciliteren die nodig is voor de opschaling in 2023.

Laat je reactie achter