Lightyear

Lightyear kiest Fins bedrijf voor de productie van exclusieve zonneauto

Nederlands technologiebedrijf Lightyear kiest het Finse bedrijf Valmet Automotive als partner om hun eerste exclusieve zonneauto te produceren. Dat laat Lightyear maandagochtend weten.

De keus was niet snel gemaakt. Het heeft ruim een jaar geduurd. Valmet Automotive is volgens het technologiebedrijf een van 's werelds grootste autofabrikanten. Het bedrijf heeft meer dan vijftig jaar ervaring met grote en bekende automerken. Meer dan 1,7 miljoen voertuigen hebben de productielijnen van Valmet Automotive in verlaten, waaronder Mercedes-Benz, Saab en Porsche.

Daarnaast heeft het bedrijf een eigen productielijn voor batterijen en heeft het onlangs veel geïnvesteerd in bijkomende engineering- en testcapaciteiten voor aandrijving van elektrische voertuigen. "Twee jaar geleden kondigden we ons prototype van Lightyear One aan. We zijn erg blij dat we nu een productiepartner hebben waarmee we dit exclusieve model gaan produceren", zegt Lex Hoefsloot, CEO en mede-oprichter van Lightyear.

Mijlpaal
Op een Duitse testbaan heeft een prototype van de zonneautobouwer 710 kilometer afgelegd op één accu. Die afstand werd behaald met een energieverbruik van 85 wattuur per kilometer bij een snelheid van 85 kilometer per uur. “Zelfs de meest efficiënte elektrische auto’s in de markt vandaag de dag, verbruiken op deze relatief lage snelheid 50 procent meer energie", zegt Lex Hoefsloot, CEO en medeoprichter van Lightyear.

“De mijlpaal bevestigt de schaalbaarheid van ons bedrijfsmodel”, zegt Hoefsloot. Lightyear bereidt zich nu voor op de industrialisatie fase. De eerste prototypes van het Lightyear One-model worden in januari 2022 gebouwd.

Laat je reactie achter