Persbericht GLOW

Lichtfestival Glow gooit roer om in coronatijd

Lichtfestival Glow gooit het dit najaar over een andere boeg. Aanleiding is de coronacrisis.

Op dit moment werkt het Eindhovense evenement aan alternatieve scenario's voor de komende jubileumeditie. Glow bestaat dan vijftien jaar.

Het festival is normaal zeer drukbezocht, met  ruim 750.000 bezoekers. Grote mensenmassa's lopen in een stoet langs alle lichtkunstwerken. Hoewel nog niet duidelijk is hoe de ontwikkelingen rond het coronavirus na de zomer zullen zijn, de organisatie denkt niet dat Glow in de gebruikelijke opzet mogelijk is.

Als alternatief wordt daarom onder meer gedacht aan grote lichtprojecties in de lucht. Ook worden 'mobiele lichtkunstwerken' genoemd. Die zouden dan om de paar dagen langs parken en verzorgingshuizen rijden. Verder denkt Glow aan projecten die mensen bij elkaar brengt. Zo zijn er plannen om de stad tijdens het evenement 'een half uur donker te krijgen, terwijl iedereen in Eindhoven een lichtje buiten zet'.

Alle alternatieven worden nu besproken. In juni hoopt het festival hierin keuzes te hebben gemaakt. Glow staat dit jaar gepland van 7 tot 14 november.

Laat je reactie achter