advertentie Banner Siteli

Studio040

Bedrijfsleven en speciaal onderwijs slaan handen ineen

MKB Eindhoven gaat een samenwerkingsverband aan met het Regionaal Samenwerkingsverband voor Passend Onderwijs Eindhoven en Kempenland.

In dat samenwerkingsverband zijn scholen voor voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en de zogenoemde entree-opleidingen (voorbereiding op het mbo) vertegenwoordigd. Het doel van het verband is om jongeren die in een kwetsbare positie zitten meer in contact te brengen met het bedrijfsleven en om meer stages en banen voor de jongeren te vinden.

'Onderwijs en bedrijfsleven zijn verschillende werelden'
“Het is belangrijk dat scholen en bedrijven op dit punt de handen ineenslaan”, zegt voorzitter Jan van den Hoff van MKB Eindhoven. “Onderwijs en bedrijfsleven zijn nog te vaak verschillende werelden met hun eigen werkwijzen en overlegculturen. Samenwerking kan die verschillen verkleinen en leiden tot meer begrip voor elkaar. We zien ook dat directe ontmoeting tussen leerlingen en mensen van de bedrijven tot resultaat leidt.”

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen. MKB Eindhoven doet al drie jaar mee aan het werven van bedrijven voor de Regionale Bedrijvendagen, waar leerlingen van de scholen kunnen kennismaken met het bedrijfsleven. Voorzitter Martin van den Berg van het Regionaal Samenwerkingsverband voor Passend Onderwijs is blij met de overeenkomst. “Door constructief en intensief samen te werken kunnen we succesvol zijn in het creëren van gunstige voorwaarden en goede begeleiding voor onze leerlingen.”

Regionale bedrijvendag
Tijdens de Regionale Bedrijvendag kunnen ruim 350 leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs, Praktijkonderwijs en Voortgezet Onderwijs voor Anderstaligen zich alvast oriënteren op hun toekomst en op die manier beter bekend te raken met het bedrijfsleven. Bedrijven, werknemers uit een branche of voorlichters zijn  aanwezig om de leerlingen te inspireren.  De derde editie vindt plaats op woensdag 12 februari. 

Laat je reactie achter