Jet-Net

Techniekprijs voor Wethouder van Eupenschool

De Eindhovense basisschool Wethouder van Eupen heeft woensdagavond de TechniekTrofee 2020 in de wacht gesleept.

De school krijgt de landelijke prijs voor het onderwijs in wetenschap en techniek. Daarbij is er vooral lof dat er in alle klassen techniekles wordt aangeboden, en dat alle leerkrachten dit ook omarmen. De docenten krijgen daarbij extra ondersteuning. “Het geven van deze lessen lijkt bijna  vanzelfsprekend. Het is onderdeel van het dna van de school”, aldus de jury. Daarnaast vindt de jury  mooi dat  bestaande vakken als rekenen en taal worden gecombineerd met het thema wetenschap en techniek.

De Eindhovense basisschool denkt met het onderwijs beter in te kunnen spelen op de vaardigheden van de toekomst. Met de technieklessen wil Wethouder van Eupen onder meer creatief denken, samenwerken en problemen oplossen stimuleren.

De TechniekTrofee is een initiatief van Jet-Net & TechNet. Dat is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen samenwerken. Hierdoor moeten jongeren een beter en positief beeld krijgen van technische beroepen.

Basisschool Wethouder van Eupen krijgt een geldbedrag van 2500 euro. Hiermee kan het techniekonderwijs verder worden ontwikkeld.

Laat je reactie achter